promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenzációs bejelentés: a NASA felfedezett egy új világot, ami nagyon hasonlít a Földre
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy teljesen új világot fedezett fel a NASA.

Hihetetlen felfedezésről számolt be a NASA. A James Webb űrteleszkóp most először készített felvételt egy olyan bolygóról, ami nagyon hasonló a Földhöz. A NASA közlése szerint az LHS 475 b nevű sziklás bolygó majdnem akkora, mint a mi világunk, és a James Webb pontossága azt jelzi, hogy a tudósok nagyon biztosak lehetnek a megfigyeléseikben.

Amit biztosan lehet tudni erről a bolygóról, hogy 41 fényévre van tőlünk az Oktán csillagképben, átmérője pedig a Földének 99 százaléka, és néhány fokkal melegebb a mi bolygónknál. Azt a tudósok egyelőre nem tudták megmondani, hogy mi lehet a légkörében, de azt már teljes bizonyossággal ki tudták zárni, hogy nem lehet vastag, metánnal dús légköre, mint a Szaturnusz holdjának, a Titánnak.

Ezek az eredmények azt bizonyítják, hogy a James Webb űrteleszkóp alkalmas más bolygók tanulmányozására is, így a NASA azt reméli, hogy a következő hetekben és hónapokban további szenzációs felfedezésről tudnak majd beszámolni. Alább láthatjátok az űrteleszkóp első megfigyeléseit az LHS 475 b bolygóról:

Mind ez idáig az ilyen kicsi, Föld méretűhöz hasonló bolygók megfigyelése szinte lehetetlen volt, ugyanis a méretük miatt nagy teljesítményű műszerekre van szükség. Most viszont ezek az eredmények azt mutatják, hogy a James Wess űrteleszkóp megnövelt teljesítménye lehetővé teszi, hogy mondhatni könnyen meg lehessen figyelni őket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás