promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Önbekötős cipőt készített a Puma
Borítókép:  dezeen.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Letisztult külső, monokróm színek, valamint a szokásosnál kissé nagyobb súly jellemzi a Puma újdonságát, amelyen ezúttal érintőfelületet találunk cipőnyelv helyett és a dobozába sem plusz fűzőt tettek, hanem egy vezeték nélküli QI töltőpadot.

A Puma nemrég bemutatta legújabb, Fi (Fit Intelligence) névre keresztelt önbekötős cipőjét. A német sportmárkának nem ez az első próbálkozása a technikai újítások terén, 2016-ban készítettek már egy AutoDisc nevű prototípust, ám ez utóbbi végül nem lett piacra dobva, mert nem volt tökéletes a kivitelezése.

A mostani Fit Intelligence bekötése és kibogozása rendkívül egyszerű, mondhatni gombnyomásra történik. A cipőkbe apró elektromos motorokat tettek, amik kilazítják vagy megfeszítik a fűzőket, ha ujjainkat a nyelven található érintős felületen mozgatjuk. A motor és a nyelv négy darab fényes, kék színű zsinórral van összekötve, ami szuperül illik a fekete-ezüst dizájnhoz.

A lábbelik egy sor intelligens érzékelővel is büszkélkedhetnek, amelyek képesek megjegyezni viselőjük lábformáját és ezáltal egyénhez tudják igazítani a cipők fekvését. A kényelmi beállítások mobilos és okosórás appokon keresztül is módosíthatóak, akár használat közben is. A tervezők egyébként könnyebb futásokhoz és edzésekhez ajánlják a Puma Fit-et.

A márka innovációért felelős igazgatója, Charles Johnson szerint, olyan cipőt kreáltak, ami a mozgásban lévő világról szól, ez a világ pedig egyre csak gyorsul és folyamatosan változik.

A termék várhatóan 2020 tavaszán kerül a boltokba, az ára 330 dollár, azaz körülbelül 90 ezer forint lesz – minden tartozékával együtt. 

Ha bárki kedvet kapott volna az új cipő teszteléséhez, az IOS-n és az Androidon is futó, Pumatrac alkalmazáson keresztül kaphat további információkat a jelentkezés menetéről és a regisztráció kezdetéről. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás