promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kés helyett lopásgátló a vajon? A magyarok kedvenc boltja váratlan intézkedéssel támad
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ettől még a magyar Aldi-rajongók álla is leesik, mert a gazdaság védelme érdekében még ez a termék is lopásgátlót kapott. 

Az elmúlt évek súlyos inflációja után végleg megremegett a világgazdaság egyébként is csontritkulástól és ficamtól szenvedő térde. A kiváltó ok pedig nem volt más, mint a tavaly februárban szinte meglepetésszerűen kirobbantott orosz-ukrán háború. Ez a tartósnak ígérkező fegyveres konfliktus semmiféle látszólagos előnnyel nem járt sem a támadó fél, sem annak szövetségesei számára. Bár egyes gazdaságkutatók szerint az Oroszországgal szövetséges államok csak jobban jöhetnek ki a helyzetből, mint a mi öreg és álszentséges Európánk. 

Kontinensünk vergődésének egyik roppant látványos pontja az energiaárak horrorisztikus elszabadulásán túl az élelmiszerek már-már elérhetetlenné válása. Ugyanis igencsak megcsappant az elérhető fogyasztási-cikkek kínálatának skálája, különösen az édességek és a tejtermékek drágultak meg ijesztő mértékben. Hazánkban egyébként is jól érzékelhető az elszabadult árak pusztítása, és a kínálat megváltozása. Az átlagos trappista sajt esetében már akkor örülhetünk, ha háromezer forint alatt megtaláljuk kilogrammját. A cikkünk főszereplőjének számító Lurpak termékek korábban sem voltak olcsók, ám napjainkra ténylegesen megfizethetetlennek tűnnek. 

Egy angol nyelvű TikTok videó tanúsága szerint azért Nagy-Britanniában sincs feltétlenül a kolbászból a kerítés. Az alábbi felháborodott felhasználó szerint hihetetlen, hogy a kedvenc vaját is már lopásgátlóval látták el a helyi Aldiban. Nyolc-milliónál is többen látták a meghökkentő videót a kincset érő Lurpakkal és a hálós lopásgátlóval. A Skynews szerint a londoni szupermarketekben már egy ideje mágnescsíkkal látják el a tejeket és a drágább tejtermékeket is az illetéktelen elsajátításuk ellenében. 

A méltatlankodó hozzászólók természetesen indulatosan hőbörögnek, és a drágaság miatt elégedetlenkednek az egész Nagy-Britanniában legnépszerűbbnek számító dán import vaj miatt. 

Az emlegetett videó: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás