promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nézzétek, ott a tornádó az út túloldalán! Wow!
Borítókép:  Indavideo
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A louisianai Springhillben egy férfi úgy vesz videóra és narrál egy kisebb, de aktívan tomboló tornádót, mintha csak a nagyi lekvárfőzési technikájába avatná be az embert. Eközben a forgószél az út túloldalán épp szétkap egy házat.

Szerencsénkre a Kárpát-medence egyelőre hurrikánoktól, forgószelektől, pusztító földrengésektől mentes. A jövőben minket legfeljebb az elsivatagodás fenyeget – legalábbis a hosszú távú klimatológiai előrejelzések szerint.

Az USA-ban ellenben a tornádó sok helyütt hétköznapi jelenségnek számít, az emberek megtanultak együtt élni vele, s fittyet hányva a veszélyre, közvetlen közelről videózzák, amint a forgószél magasba kap autókat, tetőket, vagy porig rombol házakat.

A mellékelt felvétel is ezt tanúsítja: a videót néhány napja készítette egy férfi a louisianai Springhillben. Nagyjából úgy narrálja a házakat szétszedő tornádó működését, mintha a nagyi lekvárfőzési technikájáról fecsegne. Eközben az út túloldalán, tőle 30-40 méterre egy háztető feltép a széllökés, és arrébb huppantja, szétkapva közben az elektromos vezetékeket.

Ilyen a louisianai életérzés hurrikánvárás közepette:

Arrafelé tényleg nem izgulják túl a dolgokat, pedig a forgószél a videózó férfi feletti háztetőt is elkezdte lebontani, mázli, hogy ez az építmény masszívabb volt, mint az út túloldalán álló. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás