promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Roger Federer bejelentése megdöbbentette a teniszvilágot
Borítókép:  Martin BUREAU / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A svájci teniszező, Roger Federer bejelentette, hogy térdsérülése miatt ebben az évben már nem lép pályára.
 

Már jó ideje bajlódik térdsérüléssel a svájci teniszező, Roger Federer, aki most a Twitter-oldalán közölte döntését, miszerint 2020-ban már nem lép pályára

írja a CNN.

Nem véletlen a világhírű sportoló döntése. Már év elején, februárban, jobb térdében érzett fájdalma miatt artroszkópos beavatkozáson esett át, emiatt pedig több tornát is kihagyott, köztük a francia salakpályás Grand Slam-tornát, a Roland Garrost is:

„Néhány héttel ezelőtt a rehabilitációm során visszaesést tapasztaltam, emiatt további artroszkópos beavatkozás történt a jobb térdemben”.

Továbbá jelezte, rászánja a szükséges időt arra, hogy teljesen rendbe jöjjön, s ismét a legmagasabb szinten tudjon játszani. Emiatt pedig csak a 2021-es szezon kezdetén láthatjuk őt újra. 

A harmincnyolc éves játékosnak 2016-ban nagyon hasonló térdsérüléssel kellett megküzdenie. Akkor sikeresen visszatért, s két Grand Slam tornát is nyert. Hiába azonban a kihagyások, a Forbes legutóbbi beszámolja szerint még mindig a világ legjobban kereső sportolója a svájci játékos.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás