promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz Pál: Ha van videobíró, az elmúlt évben bajnok a Fradi
Borítókép:  MTVA
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint, ha nem szállunk fel erre a vonatra, lemaradunk.

A videóbíró bevezetés megosztja a labdarúgás rajongóit. Érvek és ellenérvek sorakoznak egymás mellett. Akadt jó néhány eset az utóbbi hetekben, amely rámutatott, nem biztos, hogy alapvetően a videóbíró a probléma, mindinkább a foci szabályainak szubjektív értelmezése.

A topligák közül a Bundesligában vagy épp a Serie A-ban már egy ideje használják a technológiát. A kérdés: a magyar bajnokság szükség van-e a VAR-ra?

Amint azt Orosz Pál, a az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Nemzeti Sportnak elmondta:

„Több okból is teljes mértékben mellette vagyunk. Az elsődleges: ha működött volna a rendszer, az elmúlt évben bajnokok vagyunk. Mindenki részéről jóindulatot feltételezek, s azt is tudom, mindenki tévedhet. Sorolhatnám a konkrét hibákat, amikor Debrecenben Böde Dánielt a tizenhatoson belül ledöntötték a lábáról, vagy amikor a Videoton ellen Juhász Roland és Fernando Gorriarán találkozásakor büntető helyett kiállítást kaptunk, vagy említhetném Pátkai Máté szabálytalanságát Joseph Paintsil ellen, amely szintén tizenegyest ért volna. S ott volt Kispesten Davide Lanzafame, aki belefutott Dibusz Dénesbe, mégis tizenegyest fújtak ellenünk.  Ugyanakkor ez a rendszer nemcsak a bajnoki címre pályázó együttesek érdekeit képviseli, hanem a kiesés elől menekülőkét is. Lássuk be, bármennyire is képzett, felkészült egy játékvezető, emberből van.”

Tehát Orosz Pál és a Ferencváros egyértelműen a rendszer bevezetése mellett foglal állást. 

„A játékvezetőnek is megnyugvást, egyfajta mankót jelentene a rendszer. Arról nem is beszélve, ha nem szállunk fel erre a vonatra, lemaradunk. Nemzetközi szinten előbb-utóbb mindenhol bevezetik, miért akarunk ezen a téren is háttérbe szorulni?"

– tette hozzá, egyúttal jelezve, hogy három megoldás van:

  • Közvetítőkocsikhoz hasonló gépjárműveket kellene beüzemelni, és miután Magyarország nem túl nagy, három ilyen kocsival megoldható lenne az NB I.
  • Stadionokba telepíthető rendszer, amelynek az a hátránya, hogy csakis azokban a létesítményekben lenne, ahol aktuálisan éppen élvonalbeli csapat van.
  • Egy telepített központ van, mint mondjuk Németországban, Kölnben, és onnan figyelik a mérkőzéseket.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás