promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
15 éve nem zúgtak ki így favoritok a BL-ből
Borítókép:  Deskgram
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ami most a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében történt, a 2003-2004-es sorozatra emlékeztet, azon belül is a negyedöntőkre. A favoritok egy része most idegenben ért el olyan eredményt, amely után a legtöbben biztos továbbjutóként könyvelték el őket, míg akkor otthon hoztak össze olyan előnyt, amely után nehéz volt elképzelni, hogy kieshetnek. A Real Madrid akkor is, most is rosszul járt. 

Friss élményünk aReal Madrid és a Paris Saint-Germain kiesése, hiszen az első meccsen esélytelenebb csapatokat úgy győztek le idegenben, hogy két gólt rúgtak, vagyis a visszavágón, a saját stadionjukban 1-0-ás vereség is belefért volna – de még az sem jött össze. A Realhoz és a PSG-hez csatlakozott most a Bayern, igaz a Liverpoolban elért 0-0 után jóval veszélyesebb volt a helyzete. Ám a két csapat formája, formaalakulása alapján

a Bayern München sokkal inkább esélyesnek tűnt akár a végső sikerre is,

mint a tavalyi finalista Liverpool. Aztán történt, ami történt... 

Tizenöt éve a nyolc között két gárda emelkedett ki a mezőnyből a játékokerete és a (klub) ereje alapján: az akkori címvédő Milan és a két évvel korábban BL-győztes (akkoriban minden páros évben BL-t nyerő) Real Madrid. Ennek megfelelően az első meccseken 4-1-re, illetve 4-2-re legyőzték otthon a a Deportivót, illetve a Monacót. 

Aztán jött a visszavágó, és megrengette a futballvilágot.

La Corunában 4-0-ra verték meg a milanóiakat (összesítésben 5-4), Monacóban 3-1-re a madridiakat (az idegenben szerzett gólok döntöttek). Az elődöntőben így egy azóta sem látott meglepetésnégyes alakult ki – Deportivo, Monaco, Chelsea, Porto –, hogy végül Portóba kerüljön a trófea. 

Utóbbi akár most is megtörténhet, hiszen a Porto még bent van a mezőnyben, a favoritok egy részével pedig már nem kell számolni. Igaz,

a Barcelonát és a Juventust azért valakinek még ki kell ejtenie...

Pénteken sorsolás!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás