promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Liverpool tőrt döfött a lagymatag Bayern szívébe
Borítókép:  Dario AS
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jürgen Klopp együttese 3-1-re verte német ellenfelét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Míg a Barcelona ötöt rúgott a Lyonnak.

Ami bele-belefér saját, német környezetében a Bayern Münchennek, az a nemzetközi porondon abszolút nem. A Bundesligát évek óta uraló német együttes megteheti egy Augsburg vagy épp egy Schalke 04 ellen, hogy elkövessen több alapvető taktikai, játékbeli hibát, támadásban ne erőltesse meg magát, ugyanis mindig akad egy-egy világklasszis megoldás, amely eldönti a három pont sorsát – persze a javára.

A Liverpool elleni visszavágó lefújását követően az azonban jól látszott, hogy a Bayern München az angol ellenfél otthonában ki is tett szinte mindent az asztalra. A visszavágón ugyanis villantani kellett volna. Ellenben az Allianz Arénában egy karrierje csúcspontját rég elhagyó Ribery rohangált a bal oldalon (nem túl hatékonyan), míg a pálya középen többször statikus játékot, ötlettelen építkezési fázist lehetett látni. Míg a Liverpoolba visszatérő Virgil van Dijk elegánsan eltüntette Robert Lewandowskit, James Rodriguez, mint hamis kilences, szabadon mozgó, irányító szerepköre is elmaradt a várakozásoktól – s akkor finoman fogalmaztunk.

Persze, egy gyors gólváltást követően (mindkétszer a szélső védő mögötti területekbe fért be a támadó) a felállás maradt, nevezetesen, hogy a Bayernnek kellett volna villantania valamit – de, jó 60 perc után lehetett látni, csak Coman adhat reményt. Adott is, ám a vágyott cél nem teljesült. Amikor Virgil van Dijk 2-1-re módosította az állást, váltani kellett a Bayernnek, ám kompaktsága elveszett, a csapatrészek közötti területek megnyúltak, s ezt vígan kihasználta a Salah-Mané-Firmino (később Origi) hármas.

A Bayern attraktív, hatékony támadófutballból harmatosra vizsgázott, a Liverpool pedig türelmesen kivárta a sorát és 3-1-es összesítéssel továbbjutott.

A játéknap másik mérkőzésén a Barcelona már az első félidőben elintézte azt, amit el kellett – a Lyon elleni mérkőzés végeredménye 5-1.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás