promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Huszonhat másodperc alatt összerogyott az egyik legjobb ketrecharcos
Borítókép:  Twitter/UFC
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Cain Velasquez-Francis Ngannou mérkőzés volt a phoenixi UFC-gála fő attrakciója magyar idő szerint hétfő hajnalban. A 31 hónapos után visszatért mexikói harcos térdsérülése miatt alig fél percig tartott a várva várt mérkőzés.

Az Ultimate Fighting Championship (UFC) phoenixi gáláját magyar idő szerint hétfő hajnalban tartották, a főmérkőzés Cain Velasquez és Francis Ngannou összecsapása volt.

A mexikói, óriási tehetség, az UFC egyik legnagyobb bajnokaként tartják számon, kétszeres bajnok a nehézsúlyúak között. Ám az elmúlt öt évben sorra kellett operálni a hátát, a térdét és a vállát. Mindössze két mérkőzése volt ez idő alatt, hétfőn 31 hónap szünet után tért vissza a nyolcszögű ketrecbe.

Kihívója a kameruni Ngannou szörnyű felhozómeccs részese volt, ami miatt a szervezet fontolgatta, hogy kizárja soraiból: Derrick Lewis ellen szine egyetlen találatot sem tudott bevinni, igaz ő sem kapott teljes értékű ütést. A nem ehhez szokott nézők a pokolba kívánták a mérkőzést.

A két harcos aktívan kezdte a hétfői küzdelmet, mely mindössze huszonhat másodperc alatt eldőlt. Velasquez védekezett, s közben ellenfele lábát próbálta támadni, mélyre hajolva. Sikerült a ketrechez szorítani Ngannou-t, azonban egy pillanat alatt elveszítette az egyensúlyát, a bal térde megbicsaklott, a mexikói pedig a földre zuhant. A kameruni mért még rá pár ütést, a bíró azonban azonnal félbeszakította a mérkőzést, látván, Velasquez védekezésre képtelenné vált.

Ngannou a gyöngébbre sikeredett előző mérkőzése miatt kapott kritikára úgy reagált, hogy a szája elé emelte az ujját, s csendre intette a becsmérlőket.

Francis megérdemelte a győzelmet, idejött és elvégezte a dolgát. Egy kicsit túl korán próbáltam közel kerülni hozzá a meccsen, s nem is kellett volna ilyen közel mennem. Egy pillanatra úgy éreztem, mintha belelőttek volna a térdembe, s aztán összerogytam

– emlékezett vissza Velasquez a CBS-nek.

A birkozóból lett ketrecharcos 36 éves, de eszében sincs a visszavonuláson gondolkozni. Most egy ideig otthon lehet egyéves fiával, de megígérte, amint javul az állapota, újra edzésbe áll.

Két éve vártam erre a küzdelemre, mindenképp vágytam a Velasquez elleni meccs jelentette kihívásra. A vége nagyon gyorsan lezajlott, igazából alig fogtam fel, hogy mi történt. Jól éreztem magam, ezért vagyok itt

– maradt laza a mérkőzés után is Ngannou.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás