promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pogba kétszer villant, s még mélyebbre lökte a Chelsea-t
Borítókép:  Reuters
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Manchester United Paul Pogba két villanásával 2-0-ra legyőzte a Chelsea-t az FA kupa nyolcaddöntőjében.

Ha valakinek van egy nagyon pöpec, kimunkált A-terve a labdarúgópályára az egyrészt lehet óriási előny, másrészt jelenthet veszélyt. Utóbbit főleg akkor, ha taktikailag olyan magas szintű bajnokságba lép be egy szakember, mint a Premier League.

Márpedig a cigaretta kedvelő olasz, Maurizio Sarri konkrét elképzeléssel jött Londonba a Chelsea-hez – és a bajnokság elején működött is a gépezet. A 4-3-3-as alapfelállásban Hazard egész jól focizott, Kante magasabbra tolt szerepköre se tűnt annyira rossz húzásnak, míg közepén Jorginho addig passzolt jobbra-balra, amíg le nem feküdt aludni.

Jött azonban egy kis megingás, az ellenfelek rájöttek, ha a védekező középpályásnak kikiáltott olasz ki van kapcsolva a játékból (legalábbis minimálisra csökkentik a hatékonyságát) el kezd vérezni az A-terv, B-verzió pedig nincs.

E folyamat egyik nem épp pozitív állomása a napokban jött el, a Chelsea ugyanis története egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Manchester City otthonában (6-0), majd most FA-kupától is búcsúzott, miután 2-0-ra kikapott hazai pályán a Manchester Unitedtől.

Attól a Unitedtől, amely Ole-Gunnar Solskjaer regnálása alatt sokkal szebbik (persze, koránt sem hibátlan) arcát mutatja a nagyérdeműnek. A norvég legényeit komfortzónájukba helyezte, s rájuk szabott egy attraktívabb, kreatívabb futballt. Javarész működik is.

A nagy átalakítás Paul Pogbának tette a legjobbat, aki az elmúlt hetekben újjászületett, Solskjaer kezei alatt eddig 7 gólpasszt osztott ki, s szerzett 9 gólt. A francia a Chelsea ellen a mérkőzés embere lett, nem véletlen: előbb kiosztott egy mérteni pontosságú gólpasszt, majd nem sokkal később érkezett Rashford szintén tökéletes átadására, így gyakorlatilag egymaga elintézte a találkozót.

Röviden összefoglalva ennyi, bővebben alább:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás