promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csillog-villog, s némileg agresszívebb külsejű a Ferrari új versenygépe
Borítókép:  as.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferrari Forma-1-es istállónak továbbra is a világbajnoki cím megnyerése a célja. Ennek érdekében nem csak Kimi Räikönnentől vált meg, csapatfőnököt is cserélt, most pedig bemutatta a 2019-es idényre tervezett új autót.

Bemutatták pénteken a Ferrari istálló új, 2019-es versenygépét, az SF90-est. Nem sikerült rosszul.

Ahogy a vezess.hu cikke taglalja, a kocsi új, matt fényezést kapott, a főszponzor Philip Morris „Mission Winnow” kampányának matricái pedig (részben) feketék lettek, ezzel némiképp agresszívebb külsőt kapott az F1-es versenyautó.

Ez a kocsi a tavalyi gép továbbfejlesztett változata. Nem csináltunk forradalmat, de amit kifejlesztettünk, az nekünk is tetszik. Innovatívak próbáltunk lenni. Az autó hátsó részét összébb húztuk, picit felturbóztuk a tavalyi változatot, s persze meg akartunk felelni az előírásoknak is, ezért módosítottunk az első szárnyat is

ecsetelte a pénteki bemutatón Mattia Binotto csapatfőnök.

Izgalmas a dolog, tavaly ugyan már látszott valami abból, hogy fog kinézni az új autó, de teljes valójában most látom először. Alig várom, hogy kipróbáljam

– tette mindehhez hozzá Sebastian Vettel.

A Ferrari nem csak a technikai újításban reménykedik az új szezon előtt. Kimi Räikönnentől búcsút vett a csapat, a helyére az Alfa Romeo Saubertől Charles Leclercet igazolták Sebastian Vettel mellé. Ezen felül a csapatfőnöki poszton is változtattak: a fent nyilatkozó Mattia Binottót nevezték ki.

A Ferrari a 2018-19-es idényben a második helyen zárt a nagy rivális Mercedes mögött, s továbbra is a fő cél, hogy az egyéni és a csapatversenyben is világbajnokságot nyerjenek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás