promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bolondját járatja velünk a májusi időjárás ezen a szombaton, ebben az országrészben különösen változékony lesz
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Parádézik az időjárás, lesz itt minden a hétvégén.

Északkelet felől tovább ritkul, szétesik a felhőzet, reggelre már főként csak enyhe fátyolfelhők maradnak az égen felettünk, míg a délnyugati területeken továbbra is felhős idő várható. A délnyugat országrészén még előfordulhatnak elszórt záporok reggelig, ám ezek lassan megszűnnek majd. Az északias irányból fújó szél élénk, hajnaltól északnyugaton helyenként erőteljes széllökések is lehetnek észlelhetők. Az éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok közötti lesz, azonban az északi völgyekben ennél jóval hűvösebb is lehet.

A kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett bőséges napsütésre van kilátás. Lokális záporok képződhetnek, esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. Délelőtt az Észak-Dunántúlon még erős széllökésekre lehet számítani, másutt pedig élénk szél fújhat, ám délután már mindenütt enyhül a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 23 és 27 fok között alakul.

Az időjárásunkat jelentősen befolyásoló frontok távoznak a környezetünkből. A déli határainkat megközelítő kettősfront csütörtökön érzékelhető hatása is megszűnik délnyugaton. Emellett továbbra is jelentős lesz a légnedvesség, és ennek hatásait erősen érezzük. Ennek következtében fokozatosan enyhülnek a keringési- és légzőszervi panaszok, viszont a meginduló felmelegedés terhelést jelent. Ismét számítanunk kell a 25 fokot is meghaladó hőmérsékletekre.

Délelőtt zápor, zivatar előfordulhat, és még élénk, helyenként erős széllökésekre lehet számítani. Gyakoribb lesz a fejfájás, fokozott fáradtságot és figyelmetlenséget tapasztalhatunk. A gyulladásos panaszok erősödnek, és jobban fájhatnak a műtéti hegek. Érdemes azonban kihasználni a több napsütést, legalább egy kiadós séta erejéig, de a déli tűző napot kerüljük, és gondoskodjunk a megfelelő UV-védelemről.

Holnap általában sok napsütésre van kilátás gomoly- vagy fátyolfelhők mellett. Egyes területeken kialakulhatnak záporesők, zivatarok is. Több helyen megerősödik a déli, délnyugati szél, főleg a zivatarok környékén lehetnek erős széllökések. Az éjszakai minimum-hőmérséklet 6 és 15 fok között alakul, míg a csúcsérték várhatóan 23 és 28 fok között mozog majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás