promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyjelzést adott ki az OMSZ, ma több vármegyére is lecsaphat a zivatar, jégeső
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezekben a vármegyékben érdemes felkészülni zivatarra, akár jégesőre.

Az utóbbi napokban már-már egészen nyárias meleg volt Magyarország több pontján is, az emberek már a dzsekijüket is otthon hagyták, és csupán pólóban indultak útnak. Persze számítani lehetett rá, hogy kicsit döcögősen indul be a nyár így májusban, hiszen a csapadék nem engedte még el a kezünket, és most kiderült, hogy valóban jöhetnek még záporok, amik kicsit elronthatják a hétvégi programjainkat.

Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható, vagyis továbbra is jellemző a meleg, de az OMSZ most 7 vármegyére is kiadott 1-es fokozatú veszélyjelzést zivatar, esetleges jégeső, villámlás és erős széllökések miatt – Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy, Tolna és Zala vármegyék érintettek, vagyis leginkább az ország déli részén érdemes felkészülni erre.


Kép: met.hu (screenshot)

Rengetegen várták már a hosszú hétvégét, hiszen így közös programokat lehet szervezni a családdal, lehet kirándulni, sütögetni, illetve különböző eseményekre menni. Az időjárás-előrejelzés alapján az imént felsorolt 7 vármegye kivételével egész kellemes napra, illetve hétvégére számíthatnak a magyarok, de azért jobb belekalkulálni a kalandokba az esetleges csapadékot.

Akit esetleg részletesebb információk érdekelnek a következő napok időjárásával kapcsolatban, annak ajánljuk a met.hu videós időjárás-előrejelzését, ami szintén megerősíti azt, hogy helyenként csapadék teheti tönkre a hétvégi programokat – mindenképp érdemes megnézni, ha esetleg terveztünk valamit szombatra, vasárnapra, vagy akár hétfőre:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás