promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: itt alakulhat ki villámárvíz Magyarországon, de mutatjuk azt is, hol indul viharos széllel a hét
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Magyarországot körülölelő légörvény még hatással lesz az időjárásra néhány napig.

Végre kapott egy kis esőt Magyarország, ahol továbbra is nagyon súlyos az aszály. Most azonban még továbbra is számítani kell a jövő hét elején csapadékra, persze nem mindenhol.  

Az Időkép beszámolója szerint tovább folytatódik az esős idő, és a hét elején főként az ország északi és keleti felé alakulhat ki zápor illetve zivatar. A legfrissebb számítások szerint a hét közepéig ezeken a tájakon újabb 15-35 mm csapadék gyűlhet össze, de az Északi-középhegységben további 40-60 mm is lehullhat. Erre vigyázni kell, mert ez akár villámárvizeket is okozhat.

A Dunántúl nyugati, északnyugati felén gyakran megerősödhet, hétfőn akár még viharossá is fokozódhat az északi-északnyugati szél. Ide kattintva megnézhetitek a térképet, hogyan fog alakulni a hőmérséklet Magyarország különböző pontjain.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat heti előrejelzése szerint Kedden és szerdán a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan előfordul záporeső, zivatar. A Dunántúlon helyenként megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik a szél. Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb hőmérséklet 20 és 29 fok között alakul. Szerdán a hajnali 12-18 fokról délutánra 25-30 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön és pénteken a több órás napsütés mellett elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarban erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Csütörtökön a minimumok 13 és 19, a maximumok 26 és 32 fok között várhatók. Pénteken a hajnali 13-21 fokról általában 28 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap sok napsütés várható, de egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. A minimumok mindkét nap 13 és 21 fok között alakulnak. A csúcsértékek szombaton 28 és 33, vasárnap 29 és 34 fok között várhatók.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás