promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a legnépszerűbb karácsonyi ajándék Magyarországon, talán még te is beszerezheted az utolsó pillanatokban
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nyakunkon  a karácsony, de az utolsó pillanatban gyakran becsúszik még egy-két ajándék. Ezt a játékot még érdemes lehet a fa alá dugni.

A társasjátékok idén is hatalmas népszerűségnek örvendenek, és a karácsonyi ajándéklistákon is szép számmal szerepelnek. Az eMAG, a Gémklub és a Szellemlovas adatai alapján kiderül, hogy mely játékok voltak a legkelendőbbek, és milyen trendek figyelhetők meg a játékpiacon jelenleg.

Az eMAG adatai szerint az idei év legkelendőbb társasjátéka a Jumbo Hitster, egy zenei kvíz/partijáték lett. A vásárlók főként az egyszerűbb, könnyen elsajátítható társasjátékokra voksoltak, például a Scrabble, a Dixit vagy a Tabu. Az összetettebb stratégiai játékok közül pedig a Pandemic, a Fröccs és az Azul voltak a legnépszerűbbek. Az ismertebb márkákból a Harry Potter, a Professzor Láng Elma, a Pókember és a Jumanji témájú társasjátékokra volt a legnagyobb kereslet az online piacon.

A Gémklubnál az örökzöld partijátékok ismét a legtöbbet eladott termékek között szerepeltek. A Cica, pizza, taco, gida, sajt; a Fedőnevek; a Robbanó cicák; a Dobble; a The Mind – érezz rá!; a Fröccs; a Dixit és a Bang! voltak a legkedveltebbek. A családi játékok között az Azul, a Ticket to Ride Európa, a Cascadia vadvilága és a Bűnügyi krónikák vezették a listát.

A 2023-as megjelenések között a partijátékok kiemelkedtek, például a Dobble Disney 100, a Dobble Connect, a Cica, pizza, taco, gida, sajt új kiadása, a Fordulatos fordítás és a Zombicicák. A családi játékok között pedig az Azul új úti kiadása, az Azul mini, a Dixit Disney, a Coffee Rush és Az erdő bizonyultak a legkelendőbbnek.

A Szellemlovas cégvezetője, Tóth András, továbbra is a nagy nemzetközi sikerjátékok megjelenését várja a magyar piacon. A vásárlási kedv az év közepén kicsit stagnált, de az új megjelenések ősszel és télen hozták magukkal a várva várt keresleti növekedést.

Magyarországon továbbra is erős a személyes bolti vásárlás, és bár a járvány idején nőtt a házhoz szállításos rendelések aránya, azóta ismét csökkenésnek indult.

Az év játéktrendjei között kiemelkedik az igény a különlegességekre és a rendkívüli játékélményekre. A Ticket to Ride Legacy, a Csavargódal és a Heat – padlógáz is jó példák erre a szakértők szerint. A játékoknak nemcsak vékony tematikus mázzal kell rendelkezniük, hanem ahhoz a világhoz passzoló döntési folyamatot is kell nyújtaniuk.

 A legkelendőbb gyerekjátékok idén a Deszkalózok, Mysterium Kids, Dobble Animals, és a Cortex Kids voltak.

A társasjátékok iránt érdeklődők egyre inkább a természettel, a növény- és állatvilággal kapcsolatos témákat keresik, például Az erdő, Bonszai, A Föld, Ark Nova és Cascadia vadvilága.

Összességében a 2023-as év a társasjátékok terén is változatos és izgalmas választékot kínált, ahol az egyszerűbb, könnyen megérthető játékok és az örökzöld partijátékok mellett a friss megjelenések is szép számban helyet kaptak a játékasztalokon.

Társasjátékok toplistája 2023-ban

  1. Szunnyadó istenek
  2. Ark Nova
  3. 7 Csoda: Párbaj
  4. Cascadia vadvilága
  5. Homályrév - Az oroszlánfalka
  6. Kartográfusok
  7. Skull (angol, rózsaszín kiadás)
  8. Villamosdilemma
  9. The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz
  10. Ark Nova: Vízi világ

Mit kell tudni a győztesről? A Szunnyadó istenek egy közepesen összetett társasjáték, amit 1 - 4 játékos tud játszani egyszerre. Az átlagos játékideje meglehetősen hosszú, akár a 20 órát is elérheti. A játék rengeteg  díjat és jelölést is kapott 2021-ben, nálunk idén jelent meg, és rögtön a lista élére is ugrott az Ark Novával elé, aminek azonban a kiegészítő játéka első 10. az abszolút listán, és második az újdonságok listáján. Mindegyik ideális karácsonyi ajándék lehet még az utolsó pillanatokban, ami összehozza a családot vagy a barátkat. A Szunnyadó istenek13 év alatt nem javasolt, mert elég bonyolult, de ha jobban is érdekel, miről szól a játék, ajánljuk figyelmedbe ezt a videót:

Forrás: Pénzcentrum

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás