promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csoda történik Budapest forgalmas pontján, mindenki ezt akarja látni a fővárosban
Borítókép:  profimédia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Régóta vártak erre a budapestiek.

Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi média oldalán jelentette be, hogy augusztus 4-én, pénteken megnyitják a felújított Lánchidat a gyalogosok előtt. A főpolgármester kiemelte, hogy a Lánchíd felújítása határidő előtt másfél hónappal befejeződött, és a költségkeretet is sikerült betartani. 

"Másfél hónappal a határidő előtt, költségkereten belül készült el a Lánchíd felújítása! Augusztus 4-én, pénteken megnyílnak a Lánchíd két oldalán végigfutó járdák a gyalogosok előtt. Ez az átadás egyúttal a híd szerkezeti és műemléki rekonstrukciójának végét is jelenti, ezért történelmi pillanatnak számít Budapest és hazánk életében. Találkozzunk pénteken a nemzet büszkeségénél!"

Ezzel a hídon végighúzódó gyalogjárdák is használatba vehetővé válnak, ami jelenti a Lánchíd szerkezeti és műemléki rekonstrukciójának végét. A Lánchíd felújítási munkálatai 2021 márciusában kezdődtek, ami miatt a gyalogosjárdákat lezárták. A hidat részben már 2021 decemberében átadták, de akkor még hiányoztak a díszkorlátok, mivel a gyalogosok által használt szakasza még nem készült el.

Fontos megjegyezni, hogy a főpolgármester idén júniusban bejelentette, hogy a Lánchíd autómentes lesz, tehát a jövőben csak a taxisok, buszok, motorosok és biciklisek használhatják majd a hidat. Ez a lépés hozzájárul a városi közlekedés zöldebbé és fenntarthatóbbá tételéhez. A változás péntektől lép életbe. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás