promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrázó képek érkeztek a szélvihar után: leszakadt tetők, tomboló Balaton, kidőlt fák egész Magyarországon
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokkoló felvételek jöttek a hétfői szélvihar okozta károkról. A Katasztrófavédelem konkrét számokat is közölt.

Teljesen megbolondult Magyarország időjárása. A csodás, kellemes meleget hozó tavaszi napok után újra visszatért a szeszélyes hideg. Ez a frontváltozás erős, néhol a 100 km/órát is meghaladó szelet is hozott magával, és az előrejelzések szerint ez még kedden is folytatódik.

A legfrissebb jelentés szerint kedden a jobbára derült időt követően felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel, elszórtan valószínű vegyes halmazállapotú záporos csapadék, zivatar. Az északnyugati szél ismét nagy területen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű. Késő estére -3, +4 fokig hűl le a levegő.

A hétfői szélvihar nagyon sok kárt okozott Magyarországon, a Katasztrófavédelem konkrét adatokkal számolt be a súlyos viharkárokról. Több, mint 500 eset miatt riasztották a tűzoltókat, főként útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt. A legtöbb beavatkozás a fővárosban, Pest, Somogy, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében volt. A szélvihar annyira megtépázta néhol a tetőszerkezetet, hogy több ingatlan is lakhatatlanná vált.

„Budapest 19. kerületében, egy Sós utcai társasházi lakás tetőszerkezetének egy része leszakadt, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Demecserben, a Szent László úton egy családi ház tetőszerkezetét bontotta le a viharos szél, míg Debrecenben, a Csillag utcában egy sorház tetőszerkezete sérült meg a viharos szél miatt. Több mint hetven esetben kellett a tűzoltóknak sérült épületeknél beavatkozniuk. Tizenöt helyszínen a villanyvezetékek leszakadtak a viharos szélben, vagy fák dőltek rájuk, ezek eltávolítása is munkát adott”

- írja a Katasztrófavédelem.

A közösségi médiát elárasztották a sokkoló, megrázó felvételek a viharkárokról. Mezőfalva Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesülete a Facebook-oldalán mutatta meg, hogy a szélvihar fákat csavart ki a földből.

(Fotó: Mezőfalva Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook)

Sopronban a Bánfalvi úti Lidl-nél dőlt rá egy fa az egyik házra, és rongálta meg a tetőszerkezetet. A soproni tűzoltók hamar kiérkeztek a helyszínre.

(Fotó: Kisalföld Facebook)

Döbbenetes videó készült a Balaton partjánál is. A felvételen jól látszik, hogy a szél milyen hatalmas erővel tombolt a magyar tengernél is; még szegény sirály sem bírt a viharos széllökésekkel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás