promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kell a harmadik oltás is? Orbán Viktor válaszolt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban számolt be a legfrissebb adatokról, illetve azt is elárulta, hogy szükség van-e a harmadik oltásra is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a június 25-ei Kormányinfón jelentette be, hogy ha Magyarországon elérjük az 5,5 milliós beoltottságot, akkor a kormány újabb lazításokat engedélyez. Ennek értelmében megszűnik a kötelező szájmaszk használata, és bizonyos helyeken a védettségi igazolványt sem kell már bemutatni.

Azóta az egész ország azt várja, hogy mikor érjük el ezt a bűvös számot, és sokan abban reménykedtek, hogy Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban közli a jó hírt. Ugyan az 5,5 milliót még nem értük el, de a kormányfő szerint ez a mai napon meg fog történni.

„Az elmúlt 24 órában nem volt halálos áldozata a koronavírusnak hazánkban, s a beoltottak száma a mai napon eléri az 5,5 milliót. A szombati napon elérheti az 5 milliót azoknak a száma, akik megkapták a második oltásukat is”

- fogalmazott a miniszterelnök, aki kitért arra is, hogy világszerte készpénznek veszik már a negyedik hullámot, de biztosított róla mindenkit, hogy Magyarország felkészült az újabb hullámra.

„Aki be van oltva, az nagy valószínűséggel ki tud maradni a járványból, ha azonban mégis eléri a betegség, akkor könnyebben lábal ki belőle”

Orbán Viktor természetesen arról is beszélt, hogy szükség van-e a harmadik védőoltásra is. A miniszterelnök elmondta, hogy egyelőre nem oltanak harmadszorra Magyarországon, mert nem tudják felmérni annak hatását. Kijelentette, hogy folyamatosan nézik a gyógyszergyártók véleményét, és ezek egyelőre nem egyértelműek.

„Lehet, hogy elérkezik a harmadik oltás beadásának az ideje is, bizonytalan a helyzet, türelmesnek kell lennünk”

A kormányfő a rádióinterú után a Facebook-oldalára is kiposztolta, hogy a mai napon elérjük az 5,5 milliót, és újabb korlátozásokat oldanak fel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás