promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idén megfiatalodik Zsuzsi, a debreceni kisvonat
Borítókép:  YouTube
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zsuzsi, a debreceni erdei kisvasút számára nemcsak a pályaszakasz lesz új az akácosok, fenyvesek, tölgyesek, szántóföldek, tanyák között. A munka viszont időbe tellik, úgyhogy most kihagyunk Zsuzsival néhány hónapot. Aztán annál szebb lesz a találkozás. 

Megújul a debreceni Zsuzsi erdei kisvasút, a rekonstrukciós munkákhoz 771 millió forint támogatást adott az Innovációs és Technológiai Minisztérium a turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztésére szánt keretből. 2012-ben 400 millió forintból már megújult a 17 kilométeres pálya 10 kilométeres szakasza és néhány vasúti kocsi. Idén a maradék 7 kilométeres pályaszakaszt rekonstruálják,

felújítják a Zsuzsi vonat gőzmozdonyát és két diesel mozdonyát is

– tájékoztat erről a távirati iroda. 2019-ben éppen ezért várhatóan nem közlekednek a megszokott menetrend szerinti személyvonatok, és október 31-ig különvonat megrendelésére sem lesz lehetőség.

Zsuzsiról a honlapja alapján tudni kell, hogy a nagyvárost elhagyva az Erdőspuszták világába nyújt betekintést.

Homokos talajra, néhol nagyobb buckákra telepített akácosok, fenyvesek, tölgyesek között, vagy annak belsejében halad, melyeket szántóföldek, tanyák szakítanak meg.

A gazdag növény- és állatvilág, az itt élő gombafajok sokszínűsége figyelemreméltó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás