promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Top van rajtad? Szállj le a repülőgépről!
Borítókép:  independent.co.uk
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Emily O'Connor élete egyik legrosszabb élményeként tartja számon az esetet, amikor a Thomas Cook légitársaság Tenerifébe tartó járatáról le akarták szállítani – a nem megfelelő öltözéke miatt. Egy héttel később, a hazaúton már nem volt problémája az utaskísérőknek a toppal, amit viselt. A Thomas Cook sajnálja.

Március 2-án egy fantasztikus nyaralás reményében szállt fel a Thomas Cook járatára a 21 éves Emily O'Connor. Az úticél Tenerife volt, a gép Birminghamből indult. Egy fekete topot és egy magasított derekű laza nadrágot viselt, nemsokára kiderül, hogy ezt miért fontos.

A terminálban gond nélkül átsétált az ellenőrzéskor, a gépen azonban az egyik légikísérő felhívta a figyelmét, hogy nem megfelelő az öltözéke, nem illeszkedik a társaság öltözködési kódexébe. A légikísérő még meg is mutatta a Thonas Cook belső magazinjában azt a kitételt, mely szerint az az utas, aki nem megfelelő öltözékben száll fel a repülőre, nem kezdheti meg az utazást.

(Fotó: independent.co.uk)


Ezután a stewardess elmondta a fiatal hölgynek, hogy ha nem öltözik fel a szabályzatnak megfelelően, akkor le fogják szállítani a járatról. O'Connor erre az utastársakhoz fordult, hogy valakit zavar-e a ruhaviselete, mire senki sem válaszolt. Erre a légikísérő már a csomagja felől érdeklődött, hogy azzal együtt eltávolíthassák a járatról.

A felettébb kényes helyzetet az mentette meg, hogy a nő unokatestvére, aki szintén a gépen utazott, adott neki egy kiskabátot, így elfoglalhatta a helyét. A nő az Independentnek kitért rá, mindezek után még egyet rúgtak bele azzal, hogy a hangosbeszélőbe is bemondták, aki nem az öltözködési kódexnek megfelelő ruházatot visel, azt eltávolítják a gépről.

O'Connor látott egy atlétát viselő férfit is a gépen, amiből azt a következtetést vonja le, hogy egy férfi esetében a csupasz váll nem túlságosan kihívó, „dresszkód” ellen való, egy nő esetében azonban igen.

Egy hétre rá a Teneriféből Birminghambe tartó járatra szándékosan ugyanilyen öltözékben szállt fel, és senki sem szólt egy szót sem a ruhájára. Azt nyilatkozta, hogy élete egyik legrosszabb élményén esett át, ugyanis azt éreztették vele, közszemlére teszi a testét.

Az Independent cikke kiemeli, bár a légitársaságok nagy része bizonyos szinten szabályozza, hogy milyen öltözék viselhető a gépein, a Thomas Cook belső szabályzatában konkrétan a ruházatra vonatkozóan nincsenek kikötések, csak a helyes viselkedésre.

A Thomas Cook szóvivője a történtekre azt mondta, sajnálja, s biztos benne, hogy ügyesebben is lehetett volna kezelni a helyzetet. A cégnek szerinte van ruházati kódexe, s az egyaránt vonatkozik nőkre és férfiakra. Az utaskísérőknek ezt elvileg be kell tartatniuk az utasokkal, de ez nem minden esetben sikerül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás