promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Padokkal védenék a szelfizőket a biztos haláltól
Borítókép:  Paddywagon Tours
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A turisták nem egyszer haltak már meg azért, mert veszélyes helyeken fényképezkedtek.

Magasabb kiszögellések, sziklák széléről könnyen a mélybe szédülhet az ember, ha nem a biztonságra, hanem a lehető legtökéletesebb kép elkészítésére figyel. Több olyan esetről lehet tudni, amikor óvatlan turisták azért haltak meg, mert veszélyes helyeken fényképezkedtek. Minderről a Sokszínű Vidék ír, majd a Lonely Planetre hivatkozva felvázolja az ír megoldást is. 

Írországban miniszteri rendeletre a turisták által kedvelt, ám veszélyes helyekre szelfipadokat telepítenek,

hogy ilyen sajnálatos balesetek ne történhessenek meg a jövőben. Jim Daily, az ír idősekért és a mentális egészségért felelős miniszter javasolta az ír nemzeti turisztikai fejlesztési hatóságnak e padok létesítését – amelyeken persze nem muszáj szelfizni. 

Ilyen veszélyes helyszín például az ír tengerparton lévő Moher-sziklák, ahol gyakori, hogy a turisták egészen a peremig merészkedtek, csak, hogy minél tökéletesebb szelfit lőjenek.

A Moher-sziklák Írország egyik leglátványosabb természeti képződményét alkotják: 

nyolc kilométer hosszan húzódó, gyakorlatilag függőleges sziklafalak a szigetország nyugati partjainál.

A Wikipedia szerint legmagasabb pontja, az O'Brien-torony teteje 214 méterrel emelkedik az Atlanti-óceán fölé, míg a tőle 5 km-re délnyugatra lévő Hag-félszigetig a sziklák egyenletesen csökkenő magassága el nem éri a még mindig impozáns 125 métert. Tiszta napokon a sziklák tetejéről 20-30 km-re is el lehet látni.

Ezeken a meredek falakon mintegy 29 madárfaj harmincezer egyede fészkel. A páratlanul szép lunka a sziklák elszigetelt részein és az apró Kecske-szigeten él nagy kolóniákban, de megtalálható itt lumma, sirály, kárókatona, holló és vöröscsőrű csóka is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás