promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Téli videón is mesés hazánk legmagasabb vízesése
Borítókép:  Flickr
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Érdemes átkelnünk a hegységen, itt bukkanunk a Mátra egyik legszebb természeti kincsére. Eső után, párásan is ajánlják, jegesen sem utolsó. 

Írtunk már néhányszor az I love Mátra gyönyörű programjairól, ezek – akárcsak az egész Mátra – ősszel is, tavasszal is vonzóak. Meg persze télen, nyáron.

Korábban ajánlott programjaink főleg a Mátra legmagasabb részeihez kötődnek, többek között a Kékestetőhöz, illetve az innen induló, széles körben nem ismert panorámatúrás lehetőségekhez. 

A Mátrát legtöbben a déli oldala felől közelítjük meg, értelemszerűen, hiszen az M3-ason keresztül jutunk el hozzá. Sok ember számára viszont az északi Mátra így mindig kimarad.

Pedig itt találjuk a hegység egyik legszebb természeti kincsét, az Ilona-völgyi vízesést.

Mivel a tél az északi oldalon tovább tart, Demecs Norbi, az I love Mátra ifjú atyja téli tündérvilágra emlékeztető, jeges-vizes videót készíthetett. Miután megosztotta a Facebook-oldalán, a Turista Magazin népszerűsítette tovább.  

Az Ilona-völgyi vízesés az ország legmagasabb természetes vízesése, Parádfürdőtől alig 5 kilométerre – ismerteti a helyszínt a magazin. A vadregényes völgyön végigzubogó Ilona-patak hol csörgedezve, hol erőre kapva, egy V alakú hasadékon préseli keresztül magát, hogy aztán közel 10 méter magasból egyetlen alábukással zúduljon a mélybe. A vízesés minden évszakban meggyőző látványt nyújt, de esős idő után igazán lélegzetelállító, amikor párába burkolva a környéket, a szokásosnál is nagyobb víztömeggel zuhog alá. De mint látjuk, télen sem akármilyen szépség. 

A vízesést a Parádfürdő keleti végénél induló, 6,5 kilométeres tanösvényen érdemes megközelíteni.

Már csak az utat szegélyező gyönyörű, 4 kilométer hosszú gesztenyefasor, a friss mátrai levegő és az Ilona-völgy természeti látnivalói (Rákóczi-fa, Szent István-csevicekút) miatt is. Sokak szerint a Sándor-rét felől érkezve mutatja a legszebb formáját a zuhatag, de igazából minden szögből fantasztikus.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás