promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Joe Biden tényleg Zelenszkij fenekét paskolgatta? Most kiderült, mi van a fotó mögött
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Olyan kép terjed az interneten, amin Joe Biden keze az ukrán elnök fenekére téved.

A háború Oroszország és Ukrajna között sajnos nem igazán akar csitulni, aminek már egész Európa jelentősen issza a levét. A szakértők is nehezen igazodnak ki azon, hogy mit szeretne elérni Vlagyimir Putyin, aki folyton változtat a taktikáján.

Oroszország és Ukrajna legutóbb Törökországban tárgyalt a béke feltételeiről, de azóta nem ültek közös asztalhoz. Bár Putyin emlegetett ilyet, de James Cleverly brit külügyminiszter rögtön figyelmeztetett mindenkit, hogy ez csak időhúzó taktika lenne az orosz elnök részéről, hogy addig még több katonát tudjanak kiképezni, és lőszert gyártani.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter nem olyan rég arról beszélt, hogy kormány arra törekszik, hogy jövő év február végéig csúcstalálkozót rendezzenek a békéről, lehetőleg az ENSZ-ben António Guterres főtitkár közvetítésével.

Közben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök még karácsony előtt, december 21-én Washingtonba látogatott. akinek ez volt az első külföldi útja az ukrajnai háború kezdete óta. A két elnök Washingtonban egyeztetett több kérdésben is az orosz-ukrán háború kapcsán. Ezt követően közös sajtótájékozatót tartottak, ahol Biden kiemelte, hogy az USA továbbra is kiáll Ukrajna mellett. Zelenszkijt hatalmas ovációval fogadták az Egyesült Államok Kongresszusában is.

Az ukrán elnök látogatásáról rengeteg fotó születet, és egy nagyon el is kezdett terjedni az interneten, amin Joe Biden keze Zelenszkij fenekére téved.  Ezt ide kattintva tudjátok jobban szemügyre venni.

Az AFP egy cikkben leplezte le, hogy a fotó nem igazi, hanem digitálisan manipulálták. A kép széles körben elterjedt olyan platformokon, mint a Twitter, a Telegram és az Instagram. Ha ez nem lenne elég, van olyan kép is, amin nem csak az Egyesült Államok elnöke, de a First Lady is Zelenszkij fenekét tapogatja.

Jill Biden december 21-én tette közzé az eredeti képet a Facebookon és a Twitteren. Ettől függetlenül a hamisított képpel rengeteg embert sikerült átverni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás