promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen, de ismét katasztrófát okozott a Titanic jéghegye
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Most nem egy hajót süllyesztett el, de azért kórházba jutatott három embert.

Az RMS Titanicot elsüllyeszthetetlennek tartották, de mégis egy jéghegy kibabrált vele. Az óceánjáró 1912 április 14-én ütközött neki a hatalmas vízi akadálynak, és hivatalosan hétfőn, hajnali 2 óra 20 perckor kettétörve merült el az Atlanti-óceán mélyére.

Az ütközést anno az Igaz legendák című sorozatban rekonstruálták, és ott kiderült, hogy ha Edward John Smith kapitány lassabban halad, akkor a jéghegy kikerülhető lett volna.

A Titanic történetét számos film feldolgozta, de a leghíresebb James Cameron 1997-es alkotása lett, ami 11 Oscar-díjat tudott bezsebelni.

Aki őrülten nagy Titanic-rajongó, az valószínűleg el akar egyszer jutni életében az amerikai Tennessee államban lévő Titanic múzeumba. Itt tényleg olyan élményben lehet részünk, mintha a hajó utasai lennénk, és a gyilkos jégheggyel is találkozhatunk.

Ez okozott újra katasztrófát, mivel ledőlt, és megsebesített három embert, akiket kórházba kellett szállítani. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy nekik mennyire súlyos a sérülésük. A múzeum azóta újra kinyitott, de ezt a területet lezárták a látogatók előtt.

Még nem tudni pontosan, hogy a jéghegy miképp omlott le, de a sérülteknek valószínűleg ki fog járni egy szép kártérítés. A múzeum vezetői hozzátették, hogy a látogatók és a dolgozók biztonságát mindennél fontosabbnak tartják.

A jéghegy újjáépítése körülbelül négy hétig fog tartani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás